Биоритми

Програмен модул

„Биоритми“ – е предназначен да синхронизира вътрешните и външните биоритми на пациента. Синхронизирането на биоритмите ви позволява да балансирате работата на основните функционални системи на тялото (сърдечно-съдови, храносмилателни, дихателни и др.) с естествените ритми на заобикалящата ни среда. Това укрепва имунната система и повишава устойчивостта към стрес. При наличие на заболяване, лечебният процес протича със значително по-ниска консумация на адаптивните ресурси на организма.

Биоритми е друго експертно разширение за програмата VedaPulse Professional. Преди това беше пуснато експертното разширение „Рефлексотерапия“, алгоритъмът на който комбинира симптоматичното лечение със специфична нозология и корекция на енергийното състояние на меридианите, идентифицирани в резултат на диагнозата при професионалния апаратен програмен комплекс Veda Pulse Professional.

Уникалността на експертното разширение „Биоритми“ е, че използва както алгоритмите на традиционната китайска медицина (ТКМ), така и Аюрведа.

Рецептата „биоритмични точки – ТКМ ” е създадена на базата на класическите биоритмологични понятия „цзи у лю чжу u лин гуй ба фа”, които отчитат индивидуалната енергия на човек в текущия ден.

• Въздействието се извършва на всеки 3 дни. В дни на почивка от биоритмичното въздействие използваме рецепти от разширението на ТКМ (рефлексотерапия) – като 2-ра процедура можем да прибавим(симптоматично въздействие и възстановяване на меридианния баланс). Курсът на лечение е 10-15 процедури от които 5-6 биоритмични сесии.
Рецептата „Биоритмични точки на Аюрведа“ е създадена въз основа на циркадния цикъл на органната дейност и тяхното текущо функционално състояние (Пулс на органите).

• Въздействието се извършва през ден. В дни на почивка от биоритмичните въздействия използваме рецепта от разширението на ТКМ(рефлексотерапия) – и добавяме втора процедура (симптоматично въздействие и възстановяване на меридианния баланс). Курсът на лечение е 10-15 процедури от които 6-7 биоритмични сесии.
Работата с експертното разширение започва със стандартен преглед – петминутен запис на сърдечния ритъм. За да се изчислят биоритмите, трябва да се посочи датата на раждане в картата на пациента. Без това точката за сила на рождения ден няма да бъде изчислена.

Изтеглете примерно Заключение, което е създадено от софтуерният модул Биоритми.<=link

Алгоритми за работа с модула Биоритми

От практиката на авторите на софтуерния модул. Когато избирате коя рецепта да следвате – биоритмичните точки на ТКМ или Аюрведа, препоръчително е да се ръководите от следното. При наличието на ясно изразено астенично състояние (TP <500 ms ^ 2 (раздел Спектър), по-добре е да започнете с „по-меките“ биоритмични алгоритми на Аюрведа и след това да преминете към „по-твърдите“ биоритмични алгоритми за ТКМ.

Беше отбелязано, че при силно астенично състояние, ако процесът на синхронизация започне незабавно, използвайки алгоритъма на ТКМ, тогава това може да бъде придружено от временно влошаване на благосъстоянието. И ако започнете с алгоритмите на Аюрведа, тогава процесът е „по-мек“. Ако енергията е достатъчна – TP> 1000 ms ^ 2, веднага можете да започнете с ТКМ алгоритмите.

Препоръчва се също да се редуват биоримичните ефекти и използването на рецепти от модула ТКМ (рефлексотерапия) (или свързани модули с рефлексотерапия), които са насочени към симптоматичното въздействие и възстановяване на меридианния баланс.

За кого е предназначен програмния модул Биоритми?

Програмния модул Биоритми е полезен предимно за специалисти по традиционна китайска медицина – рефлексотерапевти, както и специалисти използващи натуропатични методи на лечение.

Искате ли да купите модул или да го получите за тестване?
Пишете ни

    Запишете се