Програмен модул

ВедаГенетика

ВедаГенетика е софтуерен модул на ВедаПулс „VedaPulse“ предназначен за специалисти по традиционна медицина, практикуващи Аюрведа, ТКМ, билкова терапия, клинично хранене, натуропатия и други традиционни подходи за лечение, които искат да разширят обхвата си на тяхната  дейността, като прилагат прецизни съвременни методи за оценка здравословното състояние на техните клиенти.

Принцип на работа

Преди да отворите модула ВедаГенетика в софтуера ВедаПулс, е необходимо да се извърши запис на сърдечния ритъм. Провежда се както обикновено: първо се извършва запис на сърдечния ритъм на клиента в състояние на спокойна будност. Желателно е да се извърши през първата половина на деня. След като приключите с изследването и редактирате артефактите, ако е необходимо, преминете към раздел „Ведагенетика“. В този раздел програмата автоматично генерира списък от гени, които се препоръчва да бъдат проверени.

Интерфейсът на модула Ведагенетика представя информацията под формата на таблица. В лявата колона има списък с гени, които програмата препоръчва да се проверят. Гените са подредени в низходящ ред по отношение на риска от наличието на промени в тези гени; в горната част на списъка с удебелен шрифт са гените с най-висок риск. До името на гена има число, посочено в стандартните единици, което отразява оценката – колкото по-голяма е тяхната стойност, толкова по-голяма е вероятността от наличие на патологичен полиморфизъм в този ген.

Като кликнете върху който и да е ген в колоната отляво ще се отвори описание на неговото функционално значение, както и списък на заболявания и патологични състояния, свързани с него.

Ако сте запознати с болестите по родствена линия или лични заболявания на клиента, трябва да ги изберете в нозологичния филтър на модула. По този начин програмата съкращава списъка с гени, като фокусира вниманието на потребителя конкретно върху онези гени, които са свързани с настоящия баланс на дошата, синдроми на ТКМ, функционално състояние на органи и системи както и с група заболявания. В случай, че има няколко заболявания, нужно е последователно да отбележите всички тези заболявания и след като прочетете описанието на предложените гени, можете да изберете кой от гените да изпратите в лабораторията. За да генерирате списък с гени за анализ, трябва да ги маркирате, като кликнете върху квадратчето, разположено до името на гена. Избраните гени програмата ги нанася в долна колона на таблицата, образувайки индивидуален списък от гени, които трябва да бъдат анализирани.

В долната част на списъка с избрани гени има два бутона: „Заявете консултация“ и „Поръчайте генетичен анализ“. Ако ползващия модула е специалист който самостоятелно може да направи избор на гени за анализ, то изберете „Поръчайте генетичен анализ“, а ако е необходима консултация, избирате „Заявете консултация“. Консултациите са безплатни; плащане се прави само при действителен генетичен анализ и генетичен отчет. Когато кликнете върху някой от тези бутони, се отваря прозорец където трябва да попълните вашата информация и контакти преди да я изпратите, като кликнете върху бутона „Изпрати“. Когато правите това, вашият компютър трябва да бъде свързан с Интернет.

След като получим вашето запитване, един от нашите „VedaGenetics“ специалисти ще се свърже с вас в най-скоро време. Нашия центърът се намира в Новосибирск и поръчките се обработват през работно време. Наши специалисти от България ще ви изпратят инструкции как да извършите плащането и да изпратите материала за генетичен анализ.

Потребители на ВедаГенетика, които биха искали да подобрят своите знания и повишат своята квалификация по темата, предлагаме допълнителни обучения като семинари и уебинари. В екипа на ВедаГенетика има достатъчно квалифицирани специалисти с опит в областта на традиционните лечебни подходи (Аюрведа, ТКМ) и клинична генетика. Винаги можете да потърсите съвет, който да ви помогне при избирането на правилните гени за анализ. Наличната квалифицирана поддръжка клиенти в сервизното обслужване на ВедаГенетика позволява да започнете работа с модула ВедаГенетика във вашата практика, дори ако нямате необходимите знания в областта на генетиката.

Един важен нюанс за практикуващите – в процеса на формиране на препоръките се взема предвид професионалната област и опита на потребителя (практикуващия) при формирането на общия комплекс от приложени лечебни сесии. Например, ако потребителят на модула е практикуващ акупунктура, научния консултант на VedaGenetics ще помогне за формирането на акупунктурна програма на сесиите, стратегически подготвена да се предотвратят рисковете за клиента. Всеки метод практикуван от специалиста може да бъде включен в набора от препоръки – физиотерапия, масаж, хирудотерапия, ароматерапия, психотерапия и др. Проектът VedaGenetics е интегриран и с останалите модулни програми, което позволява адаптирането му към уменията на конкретния специалист.

Препоръчваме да използвате ВедаГенетика като метод за първи контакт с клиенти, които се интересуват от поддържането на личното им здраве и превантивното здраве в техните семейства. Много заболявания са наследствени (свързани с Пракрути на човека) и затова ВедаГенетика е инструмент за семейни лекари – специалисти, които работят постоянно с клиентите си, изграждайки дългосрочни отношения. За да се създаде това сътрудничество дълготрайно и продуктивно, ние предлагаме програмата ВедаГенетика за задълбочено и подробно проучване на всеки отделен клиент. Дори ако пациентът идва при специалист с локален проблем, препоръчваме специалиста да предложи генетичен анализ. Това ще позволи разработването на персонална рехабилитационна програма на всеки клиент.

За кого е предназначен програмния модул ВедаГенетика?

Диагностичен софтуерен модул ВедаГенетика е полезен за всички специалисти, които използват методите на традиционната медицина в своята практика и консултират в областта на здравословния начин на живот.

Искате ли да купите модул или да го получите за безплатно тестване?
Пишете ни

    Запишете се