«ВедаПулс» за Директори на оздравителен център

«ВедаПулс» е експертна система, позволяваща на ръководителя на медицинския център или отделение да организира първоначалния прием на клиента, да проведе скрининг-диагностика на функционалното състояние(в контекста на понятията от ТКМ, Тибетската медицина, Аюрведа) и да състави рехабилитационни програми за провеждане на комплекс от възстановителни процедури, включвайки: клинична фитотерапия, диетотерапия, ароматерапия, рефлексотерапия, рефлекторен масаж, физиотерапия. Технологията ВедаПулс позволява дистанционно контролиране на рехабилитационния процес на пациентите с помощта на телеметрията.

Професионалният набор, на чиято база може да се проведе експресно-тестване, включва апаратно-програмен комплекс ВедаПулс и пакет експертни програмни модули и разширения

Експертни програмни решения към АПК ВедаПулс за оздравителни центрове

Меридиани

Меридиани

Енергийна оценка на 12 основни меридиана.

Диетотерапия

Диетотерапия 

Създаване на подробни препоръки относно конституционно балансирана диета и начин на живот.

Фитоенциклопедия

Фитоенциклопедия

Индивидуална фитотерапевтична селекция според аюрведичната конституция на растенията (раса, гуна, вирия, випак, прабхава).

Аромаенциклопедия

Аромаенциклопедия

Избор на етерични масла за провеждане на панчакарма (дълбоко прочистване на тялото) и расаяна (подмладяване).

БАД

БАД

Препоръки с Биологично Активни Добавки(голям списък от компании на хранителни добавки).

Лайфстайл

Лайфстайл

Изготвяне на подробни препоръки за конституционно балансиран начин на живот.

Рефлексотерапия

Рефлексотерапия

Създаване на индивидуална рефлекс терапевтична рецепта.

Масаж

Масаж

Създаване на рецепта за китайски оздравителен масаж по рефлекторни зони на стъпалото.

Квантова физиотерапия

Квантова физиотерапия

Създаване на рецепта за квантова физиотерапия.

Как ВедаПулс може да бъде използван в работата на оздравителния център?

Като правило, зад стените на всеки оздравителен център се събират най-разнообразни специалисти. За да бъде съгласувана тяхната работа, много удобно е първоначалният прием на пациента да започне с компютърна пулсова диагностика. Пълното изследване трае общо пет минути и това би дало възможност да се организира целият процес в работата с пациента. Ето задачите, които могат да бъдат изпълнени:

  1. Завеждане картотека на пациента. При първоначалния прием в програмата ВедаПулс създава нова карта на пациента, в която се нанасят неговите данни за контакт, епикриза, а след пълното изследване се оформя и заключението.
  2. Първоначална оценка на функционалното състояние. Същественото е, че в програмата се използват както методите за оценка в съвременната физиология, така и приетите в Традиционната Китайска Медицина, Аюрведа и Тибетската медицина методи. Този богат избор от методи за анализ позволява на най-широк кръг специалисти да оперират с привичните за тях термини. Лекарите рехабилитатори отчитат показатели на вариабилността на сърдечния ритъм като: Индекс на напрежението(стрес индекс), вегетативен баланс (баланс на активността на симпатиков и парасимпатиков дял на периферна нервна система), процент на централизация на сърдечния ритъм (величина, отразяваща резервното участие на Централната нервна система, която величина нараства при нервно изтощение и отслабване на естествените функции на Автономната нервна система). Всичко това позволява да се направи оценка на изходящия ресурс за адаптация на организма на пациента –казано с прости думи, нивото на неговото здравно състояние. За специалистите по ТКМ е предвидена оценка на енергетиката на меридианите (пулс на органите), за специалистите по Аюрведа и лекарите по Тибетска медицина – баланс на Доша, субдоша, Агни Дхату и т.н. Възможна е оценка на състоянието на енергетика на чакрите, което може да бъде полезно за широк кръг специалисти, работещи по методите на източните практики.
  3. Автоматично издаване на препоръки. В центъра могат да бъдат използвани най-разнообразни програми за рехабилитация:  рефлексотерапия, масаж, хирудотерапия, физиотерапия, назначение на  фитопрепарати, хранителни добавки и т.н. За всичко изброено, а и за много още възможности, в програмата ВедаПулс са предвидени специални експертни приложения. Всички тези препоръки ще бъдат създадени веднага след приключване на петминутния запис на сърдечния ритъм. Тези препоръки могат да бъдат съхранени във файл, препратени по електронна поща, разпечатани на принтер – както това е най-удобно за съответния, работещ в центъра, специалист.
  4. Оценка на динамиката на рехабилитацията. След приключване на програмата за възстановяване може да се проведе повторна компютърна пулсова диагностика и да се оцени здравния статус. И всичко това може да бъде нагледно демонстрирано пред самия пациент, при това във вид на показатели, лесно разбираеми за него. Оценката на понижаването на Индекса на напрежение, разбира се, е най-любимият показател за много пациенти. Този индекс е бил разработен за оценяване нивото на готовност на съветските космонавти за полет в космоса. Много често, при първото посещение на пациента в оздравителен център, се наблюдава високо ниво на напрежение, понякога дори в зоната на риска. След завършване на възстановителната програма могат да се сравнят резултатите. Това което показва нашата практика в работата ни с оздравителните центрове е обичайно  съществена промяна на този индекс.

Искате все по-често да чувате думи на благодност от пациентите? Въоръжете се с компютърната пулсова диагностика ВедаПулс. Самите ние все още си я наричаме по навик пулсова диагностика, макар че по своята същност, тя отдавна се превърна в цял комплекс от средства, насочени както към диагностика, така и към изработване на препоръки.

Между другото, ВедаПулс позволява да държите ръка на пулса на пациента и след завършване на процедурите в оздравителния център. За тази цел е създаден „ВедаПулс Home (Домашен)“. Това е компактен уред, който може да бъде даден на пациента за определено време или да бъде купен от него в оздравителния център (ние сме предвидили система за отстъпки за клиенти на едро на нашите прибори). С помощта на “ВедаПулс Домашен”,  пациентът може самостоятелно да следи своето състояние и с един клик да изпрати по интернет своите изследвания за контрол в оздравителния център, за да проследи специалистът евентуално влошаване състоянието на пациента и своевременно да му предложи програма за рехабилитация.

И, което е интересно, вашият пациент, „въоръжен“ с домашната версия на «ВедаПулс», неволно се превръща във ваш агент. Разполагайки с уреда вкъщи, той обезателно ще започне да диагностицира всичките си роднини и познати. Няма да се сдържи, невъзможно е. Измерва своето състояние, показва прибора на другите, те също го пожелават и тръгва. Естествено, всеки втори е с Индекс на напрежение в зоната на риска. Възниква въпросът: Какво да направя? И отговорът е един – да отиде в оздравителния център. Във ВАШИЯ  оздравителен център, откъдето е взет „ВедаПулс Домашен“.

Ние организираме  отдел за подкрепа на клиентите, широко застъпен е процесът на обучение, и не само относно работата с прибора, а и обучение по психология, рефлексотерапия и по много други теми. Придобиването на  ВедаПулс обикновено се превръща в  първата крачка на едно дълго плодотворно сътрудничество.

Уникално оборудване за медицински център.

Най-важната задача на всеки специалист е преди всичко правилно да прецени състоянието на здравето на пациента, а също така и да определи какви са ресурсите на неговите системи за адаптация. Оборудването за медицински центрове, което предлагаме, е предназначено именно за това.

При създаването на нашите прибори са използвани както съвременни научни разработки, така и знания, с които си служи традиционната медицина. Именно тяхното обединяване позволява да се създаде най-пълна диагностика на състоянието на човека, а също и да се оцени нивото на здравето му като цяло и да се анализира работата на всеки орган и система. Използването на това оборудване в Център по диагностика позволява да се получи обективна картина за всеки пациент, а също и да се проследи ефективността на приложеното лечение, а при необходимост да се коригира, сменяйки методите с цел достигане на най-добър резултат.

Всички предлагани от нас прибори са съвсем прости за експлоатация, не изискват много време за изучаване на информацията и са съвместими с всеки вид персонален компютър, работещ с Windows. Диагностицирането се изпълнява достатъчно бързо, а прилагането на разработените специално за нашите прибори допълнения, позволява обезпечаване на индивидуален подход към пациентите.

Ние Ви препоръчваме още:

ВедаПулс
Домашен

Лазерен физиотерапевтичен прибор ВедаЛазер

Апарат полифакторна квантова терапия ВедаКвант

Експертни разширения АПК ВедаПулс

Книги по ТКМ, Аюрведа, Психология и здравословен начин на живот

Уебинари

Позвънете ни ние ще разкажем за нашите продукти и ще отговорим на вашите въпроси

Контакти:

Искате ли да купите модул или да го получите за тестване?
Пишете ни

    Запишете се