Програмен модул

Диетотерапия

Правилният избор на храна е в основата на здравето на всеки. 

Древна истина: човек по същество е това, което яде – не губи своята актуалност и днес. Всъщност в момента тя придобива особено дълбок смисъл, следователно всеки трябва правилно да формира своето собствено меню.

Диетотерапията е експертно разширение към програмата VedaPulse Professional. Създаден, за да направи подробни препоръки за конституционно балансирана диета.

„Диетотерапия“: индивидуален подбор на продукти

Диетичната терапия не е единственият начин за здраве, защото за да го запазите, трябва да помислите за комплексен подход как да заредите тялото с енергия. Помощ тук ще бъде осигурена от модула Диетотерапията, разработен за апарата VedaPulse. Изследвайки тялото с помощта на VedaPulse, можете да получите информация за активността на всяка система на тялото, както и за здравето като цяло. Следващата стъпка е самата диетотерапия. Използвайки специалното разширение „Диета“, специалиста може да избере индивидуален набор от хранителни продукти за всеки пациент.

С помощта на експертното разширение „Диета“ всеки може да избере онези продукти, които трябва да бъдат в основата на собственото ви меню, както и да разбере какво е по-добре да откажете. Използването на такава диетична терапия, основаваща се на аюрведичните знания, не само ще помогне за оптимизиране на здравословното състояние, но и ще се превърне в ефективен помощник при лечението на различни заболявания.

За ползите от диетичната терапия не се говори от вчера: най-големите лечители през вековете отбелязват важността на правилното формиране на менюто, а днешните изследвания само потвърждават тяхната коректност. Модула помага да се създаде личен списък на препоръчани или забранени продукти, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на пациента. В същото време в основата на такава диетична терапия е познаването на видовете конституция на човешкото тяло, както и влиянието на продуктите при различни заболявания.

Освен това са разработени и други полезни разширения за ефективно оценяване на състоянието на организма. Те ще помогнат не само за създаването на индивидуално меню, което най-добре отговаря на нуждите на тялото, но и да изберат подходящите асани за тези, които практикуват йога.

Възможностите на модула „Диетотерапия“

Позволява ви да направите подробни препоръки относно конституционно балансирана диета (като се вземе предвид Викрити и сезонните цикли) за конкретен пациент.

Регулирайте хранителните особености за определено заболяване (до момента се вземат предвид повече от 160 често срещани заболявания).

Вземете предвид индивидуалните противопоказания на употребявани храни.

Описанието на продуктите включва: плодове, зеленчуци, зърнени храни, бобови растения, млечни продукти, ядки, семена, масла, подправки и животински продукти (общо над 200 продукта).

Програмният алгоритъм ви позволява да изчислите индивидуалната оценка на въздействието върху функционалното състояние на пациента на определен продукт и да ги класирате според силата на въздействието.

За кого е предназначен програмния модул Диетотерапия?

Програмния модул Диетотерапия е полезен за всички специалисти, които използват методите на традиционната медицина в своята практика и консултират в областта на здравословния начин на живот.

Искате ли да купите модул или да го получите за безплатно тестване?
Пишете ни

    Запишете се