Програмен модул

Меридиани

(пулс на органите)

Меридиани (пулс на органите)– софтуерен модул за устройство „VedaPulse-professional“. Предназначен за количествен и качествен анализ на състоянието на функционалните системи (органи / меридиани) от гледна точка на различни традиционни лечебни системи – Аюрведа, КТМ, Тибетска медицина. Позволява ви да определите водещия патологичен синдром, като част от анализ на механизмите на развитие на патологичното състояние на пациента. Препоръчва се за употреба от специалисти на различни холистични практики. Модулния алгоритъм е пряко отражение на автентичния подход към анализа на пулса на органите на повърхностно и дълбоко нива според класическата палпаторна пулсова диагностика.

Софтуерният модул на Меридиани съдържа 3 раздела

Традиционна Китайска Медицина

Съдържа графика на функционалното състояние на 12 жизненоважни органи в китайската традиционна медицина (ТКМ).

Аюрведична медицина

12-те жизненоважни органи са разположени в съответствие с точките за определяне на пулса на органите по ръцете, в съответствие с дълбокия и повърхностен пулс.

Класическа физиология-Атлас

Този раздел дублира информацията, показана на графика „Меридиани“, но не е представена под формата на графики, а като диаграма на местоположението на органи и системи в човешкото тяло.

МЕРИДИАНИ (ПУЛС НА ОРГАНИТЕ)

За да се извърши меридиановата диагностика най-точно и възможно най-бързо, се използва специално разработено приложение за анализ на данните, получени от инструмента VedaPulse. Изчислява състоянието, в което са основните меридиани на човек. Резултатът от приложението е информация за енергийното състояние на всеки орган на тялото: достатъчно ли е нейното количество, наблюдава ли се напрежение (така наречения синдром на пълнота) или изтощение. Въз основа на тези данни може да се проведе лечение, по-специално с помощта на акупунктура. Той ще бъде най-ефективен, тъй като атласът на акупунктурните точки се основава именно на познанието на човешките меридиани. Съответно акупунктурните точки са активни зони, въздействието върху които помага да се оптимизира движението на енергия по меридианите. Използването на това експертно приложение помага обективно да се оцени енергийното състояние на най-важните функционални системи на тялото и в комбинация с други разработки, например с приложение за анализ на баланса на регулаторните системи (Нидана), регионалните характеристики на кръвния поток (Биоенергия), помага да се проведе цялостна оценка на състоянието на пациента, както и ефективността от методите на въздействие.

За кого е софтуерния модул на Меридиани?

Диагностичен софтуерен модул Меридиани ще бъде полезен за всички специалисти, които използват в практиката си методите на традиционната медицина и консултират в областта на здравословния начин на живот.

Искате ли да купите модул или да го получите за тестване?
Пишете ни

    Запишете се