• Турмалинови апликатори съществуват в два вида: глинени (кафяви), силиконови (червени). Глинените апликатори съдържат по-висока концентрация на турмалин и действат с по-висока интензивност, те са предназначени за точки по тялото. Силиконовите концентрират по-ниски нива на турмалин и се използват върху лицето и деколтето. Силиконът се прилепва добре към тялото, като лесно следва релефа.
 • VedaLaser

  440.00 лв.

  "VedaLaser" е предназначен за комплексното въздействие посредством няколко физични фактора върху биологично активните точки (БАТ), Акупресура, Пиезокристална стимулация и основният е Студен Ифрачервен Лазерен Лъч.

 • Veda-EHF

  684.00 лв.

  „Veda-EHF“ е създаден за въздействие с лечебна и оздравителна цел с високо гигахерцови честоти (EHF) върху биологично активни точки (БАТ) и зони. Апаратът подържа три режима: универсален 5-минутен режим за влияние върху БАТ, универсален 10-минутен за въздействие върху рефлексогенни зони и съдови проекции, уникален FRI-режим, осигуряващ възможност за енергийно-информационно въздействие (електронна хомеопатия).

  КЪМ ВедаПулс калкулатор

 • VedaPulse Professional

  3,437.00 лв.
  Апаратно Програмен Комплекс за диагностика и рехабилитация. Основната софтуерна версия на апарата VedaPulse Professional има следната конфигурация:
  • Академично диагностичен блок.
  • Мониторинг - запис на сърдечния ритъм.
  • Визуален анализ и отчет на сигнала (HRV).
  • Спектрален анализ на данни.
  • Графика.
  • Медико-физиологично заключение.
  • Абонамент на програмата за 1 година.
  • Голям програмен модул по ваш избор.
  • Малък програмен модул по ваш избор.
  Основните функции на програмата VedaPulse Professional могат да бъдат допълнени с експертни разширения.
 • VedaPulse Home

  735.00 лв.

  VedaPulse Professional е апаратен програмен комплекс за пулсова диагностика, предназначен за специалисти по традиционна медицина и техните пациенти. Технологията VedaPulse позволяват да се оцени функционалното състояние на пациентите, да се извърши дистанционно наблюдение по интернет на промените в състоянието на пациентите и да се формира индивидуална рехабилитационна програма в развитие.

 • Генетично изследване "Дълголетие" Генния тест позволява разработването на индивидуална програма за подобряване качеството на живот и жизнената продължителност (Genetics of Healthy Aging – Генетика на здравословно остаряване).
 • Генетично изследване "Метаболитен синдром" Генния анализ ще помогне да се идентифицира вероятността от проявление и развитие на метаболитни нарушения, обединени от учени и лекари в обобщаващия термин „Метаболитен синдром“.
 • Генетично изследване „ПСИХОГЕНЕТИКА“ Психосоматичните разстройства в повечето случаи са генетично определени. Генния тест ще помогне да се идентифицират уязвимите страни в нервната система и ще създаде програма за нейното хармонизиране.

 • Академичният модул - е експертно приложение към програмата VedaPulse Professional. Създаден за анализ на вариабилността на сърдечния ритъм (ВСР), използвайки алгоритми, одобрени от Европейското кардиологично дружество и Северноамериканското дружество за стимулация и електрофизиология (1996), както и от Комисията за клинични диагностични устройства и апарати към Комитета по нови медицински технологии на Министерството на здравеопазването на Руската федерация (2000 г.).
 • Конституция

  1,323.00 лв.
  „Конституция“ е експертно приложение към професионалната програма VedaPulse. Създаден да анализира типа конституция от гледна точка на аюрведичната медицина и съвременните подходи във физиологията.
 • „Телеметрия”е експертно приложение към програмата VedaPulse Professional. Създаден за изпращане и получаване на резултати от изследвания между потребителите на VedaPulse-Professional и VedaPulse-Home.
 • Меридиани

  1,323.00 лв.
  Меридиани (пулс на органите)- софтуерен модул за устройство „ВедаПульс-professional“. Предназначен за количествен и качествен анализ на състоянието на функционалните системи (органи / меридиани) от гледна точка на различни традиционни лечебни системи - Аюрведа, КТМ, Тибетска медицина. Позволява ви да определите водещия патологичен синдром, като част от анализ на механизмите на развитие на патологичното състояние на пациента.
 • Нидана

  1,323.00 лв.
  Нидана е софтуерен модул за програмата VedaPulse Professional. Създаден за задълбочен анализ на Викрити - настоящото състояние на конституцията. Програмният модул "Нидана" се състои от 3 секции. СубДоша, Панча-Маха-Бхута, Дхату с други думи Хистология и Метаболизъм.
 • Sale!

  Биоенергетика

  1,150.00 лв.
  Биоенергетика - е модул за програмата VedaPulse Professional. Предназначен за широк кръг професионалисти, използващи източни практики. Модулът ви позволява да оцените енергията в центровете на Раджа (чакрите), свързани с вътрешните органи, както и да изведете модел на енергийното поле.
 • Музика на сърцето“ - модул за програма VedaPulse Professional. Създаден е да трансформира записа на сърдечния ритъм в музикално произведение, което може да се слуша, записва в звуков файл и като ноти. Също така е възможно провеждане на музикален анализ: определяне на съотношението на хармонични и дисонантни съзвучия, както и съотношението на мажорни и минорни ноти в мелодията на сърцето. Модулът „Музиката на сърцето“ предлага абсолютно иновативен подход както за възприемането на сърдечния ритъм, така и за неговия анализ.
 • Динамика

  882.00 лв.
  "Динамика" Програмно експертно разширение предназначено за оценка на промените както на едно така и на много изследвания за проследяване на моментни промени при терапия или динамиката на промяната при периодични проследяващи изследвания.
 • "VedaGenetics" - е разработен за специалисти по традиционна медицина, практикуващи Аюрведа, КТМ, фитотерапия, клинична диетология, натуропатия и други традиционни лечебни системи, които искат да разширят своите диагностични възможности с помощта на съвременни методи.
 • “Лингводиагностика” е софтуерен модул за устройство VedaPuls Professional. Създаден за качествен анализ на състоянието на функционалните системи (органи) от гледна точка на различни традиционни лечебни системи - Аюрведа, КТМ, тибетска медицина. Въз основа на анализа на 24 проекционни зони на езика, програмният модул ви позволява да определите вероятността от патологични процеси в органи и тъкани. Препоръчва се за употреба от специалисти на различни холистични практики
 • „Фитоенциклопедия“ е софтуерният модул на ВедаПулс, който позволява на специалиста да създаде персонализирана фито-рецепта за пациента след 5-7-минутно изследване на сърдечния ритъм, въз основа математически алгоритми, които отчитат каноничното описание на лечебните растения от гледна точка на Дравия Гуна в аюрведическата практика, Материя Медика в Китайска хербология и лечебни свойства на растението от гледна точка на клиничната западна билкова медицина и натуропатия.
 • Диетотерапията е експертно разширение към програмата VedaPulse Professional. Създаден, за да направи подробни препоръки за конституционно балансирана диета. Модула помага да се създаде личен списък на препоръчани или забранени продукти, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на пациента. Диетичната терапия, основаваща се на аюрведичните знания, не само ще помогне за оптимизирането на здравословното състояние, но и ще се превърне в ефективен помощник при лечението на различни заболявания.

 • „АромаЕнциклопедия“ е програмният модул на ВедаПулс, който позволява на специалиста след 5-7-минутно изследване на сърдечния ритъм да формулира индивидуална програма за ароматерапия въз основа на каноничното описание на лечебните растения от гледна точка на Дравия Гуна в аюрведичната практика, Материя Медика в Китайска хербология и лечебни свойства на растението от гледна точка на клиничната западна билкова медицина и натуропатия.

 • Експертното разширение „Продукти за функционално хранене“ е предназначено за подбор на Биологично Активни Добавки за функционално хранене и корекция на заболяванията, като се обръща внимание на индивидуалната човешка конституция. Нашият списък с компании, и техните каталози редовно се разширяват. Възможност да бъдат избирани продукти от различни компании за коригиране на болести, съобразно индивидуалната човешка конституция. Подробно описание на използваната нутрицевтика, предвид указаните препоръки от производителя. Създаване на списък с продукти, неподходящи за употреба от пациента (конституционно неподходящи и допринасящи за увеличаване на функционалните нарушения). Създаване, рейтинг на продуктите с определяне на индивидуална скала на въздействие върху функционалното състояние на човека. Автоматично генерирано заключение за използването на продуктите от пациента.

  Този модул е ефективно средство за увеличаване на продажбите на хранителни добавки съдържащи се в нашия списък с компании.

 • Това е специално разширение на VedaPulse Professional, което ви позволява да определите най-подходящите асани за пациента, което ви позволява да създадете индивидуална програма за йогатерапия, както и да идентифицирате тези, които строго не се препоръчват. Приложението може да бъде полезно при създаване на комплекси от специалисти по йога или физиотерапевтични упражнения полезен за натуропатите. В допълнение към препоръките относно избора на асани, практикувани в йогатерапията, приложението дава и стъпка по стъпка инструкции за тяхното изпълнение. Особено важно е, че основните моменти, на които трябва да се обърне внимание, са подчертани в отделен блок към всяка асана. Това приложение може да се използва както от специалисти, така и от тези, които се занимават самостоятелно с йога терапия, опитвайки се да балансират енергийното ниво на собственото си тяло и по този начин да укрепят здравето си.

 • „Рефлексотерапия“ - решава неотложните задачи пред специалиста, работещ с акупунктурни точки. Модулът е предназначен да избере акупунктурна рецепта за лечение, профилактика и рехабилитация за човека. Рецептата се създава, като се вземе предвид индивидуалната конституция на пациента, меридианния му баланс и биоритмичните характеристики на човек.

 • Масаж

  882.00 лв.

  „Рефлекторен масаж на краката“ е предназначен да създаде препоръки за китайски масаж по рефлексивните зони на стъпалото. След направено изследване програмата автоматично създава рецепта, която включва: • Списъкът на рефлексните зони, които трябва да се масажират; • Описание на местоположението на зоните и метод на масаж; • Нагледно нарисуван модел на краката с отделните области. Рецептата може да се формира както за общото нормализиране на функционалното състояние, така и вземайки предвид заболяването което можете да изберете от група на заболяванията в нозологичния филтър.

 • Експертното разширение Квантовата физиотерапия е предназначено за специалисти, работещи в областта на традиционната (допълваща, интегративна) медицина. Модулът ви позволява да създадете персонализирана физиотерапевтична рецепта за провеждане на квантова физиотерапия въз основа направения преглед с VedaPulse. Квантовата терапия се използва за терапевтични и лечебни цели посредством електромагнитни полета, възбуждащи вълнови квантови процеси внасящи информационни свойства към живата материя. При квантовата терапия има едновременно въздействие на няколко физически фактора с квантова природа, имащи синергичен ефект един с друг.

 • „EHF - Квантова терапия “ е модул за програма „VedaPulse Professional“, който е необходим за работата на специалист по рефлексотерапия, използвайки EHF(extremely high frequency ) - терапевтични устройства в своята практика. Модулът ви позволява да създадете персонализирана рецепта за лечение, профилактика и възстановяване на човек формираща се като вземе предвид индивидуалната конституция на пациента, текущата енергия в каналната система и биоритмичната активност на акупунктурните точки.

 • Медитация

  882.00 лв.

  Медитация (Biofeedback)“ - е предназначена за всеки, които се има желание и грижа как да визуализира и оцени ефективността на различните техниките по време на практика : дихателни упражнения (пранаяма, ци-гун), автотренинг, йога, медитация и др. За да се запознаете със софтуерния модул Медитация (Биоуправление), преди да закупите, трябва да изтеглите и инсталирате най-новата версия на програмата VedaPulse и след това да стартирате програмата в демо режим.

 • Биоритми

  882.00 лв.

  „Биоритми“ - е предназначен да синхронизира вътрешните и външните биоритми на пациента. Синхронизирането на биоритмите ви позволява да балансирате работата на основните функционални системи на тялото (сърдечно-съдови, храносмилателни, дихателни и др.) с естествените ритми на заобикалящата ни среда. Това укрепва имунната система и повишава устойчивостта към стрес. При наличие на заболяване, лечебният процес протича със значително по-ниска консумация на адаптивните ресурси на организма.

 • Аурикулотерапия е модул към програмата VedaPuls® Professional, решаващ спешните задачи пред специалиста, работещ с биологично активни точки (БАТ) на ушната мида. Модулът създава рецепта за акупунктурно лечение, профилактика и рехабилитация на човек. Предписанието се прави, като се вземе предвид индивидуалната конституция на пациента и неговия меридианен баланс, също така се дават и препоръки за избор на БАТ, като се вземе предвид „водещото“ ухо.

Go to Top